Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2011 06:49 - Майка счупи крака на детето си
Автор: sisko871 Категория: Новини   
Прочетен: 2054 Коментари: 0 Гласове:
0



   Майка счупи крака на детето си  
Двадесет и шест годишна жена от великотърновското село Никюп е задържана, след като пребила жестоко невръстното си дете.

Мая Костадинова е в ареста за 24 часа и срещу нея е образувано дознание за
системен тормоз над сина и. Разпитан е и 27- годишният мъж, с когото жената живеела на семейни начала. Драмата се разиграла около 19 ч на 3 март.

Костадинова и приятелят и Хасан, които живеят заедно с още няколко семейства в района на стопанския двор в Никюп, се препитават, като се грижат за стадата на животновъда Георги Тончев.

В злополучната вечер четиригодишният Цветомир си играел с децата на другите пастирски фамилии в едно от битовите помещения на фермата. Буйното момченце дръпнало пердето и го скъсало.

Майката влязла в стаята и като видяла каква беля е направил синът и, се нахвърлила с юмруци и ритници върху него. Изпадналата в ярост жена повалила хлапето на земята и с все сила го налагала където свари по телцето. От уплаха момченцето се напишкало. Това още повече разярило Мая Костадинова. Останалите деца се разбягали, шокирани от зверските удари и викове.

Едният от малчуганите извикал собствената си майка. Тя се притекла на помощ и отървала малкия Цветомир. "Реално тя е спасила момченцето от собствената му майка. Можеше сега да е напълно осакатено или мъртво", каза работодателят Георги Тончев.

Той е категоричен, че не иска скандали и неприятности във фермата си и незабавно освобождава Мая и Хасан от работа. След драстичното наказание пострадалото дете
пищяло от болки и пастирите се обадили в Спешна помощ във Велико Търново.

Момченцето било откарано с линейка в болницата, а медиците установили, че е със счупена бедрена кост на едното краче. По цялото му тяло имало синини и охлузни рани от юмруците на майка му. Цветомир бил настанен в реанимация.

"Детето е с много травми по телцето. Има счупен нос. Може нараняванията да са от предишни малтретирания. Това тепърва ще се установява. Най-сериозният проблем е фрактурата на бедрото. Вероятно ще се наложи операция, но няма опасност за живота му", обясни шефът на отделението по реанимация във великотърновската болница д-р Пламен Маринов.

Още същата вечер лекарите алармирали полицията. За случая била сезирана и Агенцията за закрила на детето в старата столица.

"Принудително детето ще бъде отнето от майката и настанено в социален дом", съобщи вчера пред "Труд" шефката на Регионалната дирекция за социално подпомагане Татяна Шаркова.

Предстои назначаване на съдебномедицинска и съдебно-психиатрична експертиза. По случая е започнато досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Уведомена е Великотърновска окръжна прокуратура.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sisko871
Категория: История
Прочетен: 1355930
Постинги: 701
Коментари: 704
Гласове: 694
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031