Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2010 10:00 - Майка-убийца научи от съда за смъртта на момичето си
Автор: sisko871 Категория: Новини   
Прочетен: 685 Коментари: 0 Гласове:
0



  Майка-убийца научи от съда за смъртта на момичето си   image

24-годишната Даниела Филипова, която е обвинена в убийството на едногодишния си син, остава в ареста, потвърдиха решението на пазарджишките магистрати от Апелативен съд-Пловдив.

Филипова заяви пред съда, че е невинна. Тя твърди, че синът й Петър е падал често от леглото. Когато е отишла да види дали спи, е намерила детето си мъртво. Обвиняемата категорично отрече да е била децата си. Тя каза още, че по време на заседанието на пазарджишкия окръжен съд е научила за смъртта и на още едно от децата й - момиче на 4 г.

На 24 януари 2010 г. в с. Синитево (Пазарджишко) Филипова умишлено е умъртвила рождения си едногодишен син Петър. Той бе приет мъртъв в Областната многопрофилна болница в Пазарджик миналия месец.

В края на миналата година в "Пирогов" е постъпило друго дете на Даниела. Животът на момчето е спасен с операция. Още тогава имало съмнения за малтретиране, но те били категорично отречени от майката.

Даниела Филипова живее в село Синитево на семейни начала с бившия затворник Асен Младенов. Той не е биологичен баща на детето.

Пред съда Младенов каза, че е готов да приеме обратно в дома си фактическата му съпруга, ако й бъде наложена по-лека мярка. По думите му, Даниела е добра съпруга и никога не е изпадала в агресия.

Адвокатът на обвиняемата Валери Стоянов поиска по-лека мярка „домашен арест". Мотивът му е, че Даниела няма да се укрие. Разследването все още не е приключило и ако се докаже, че 24-годишната жена го е извършила, има вероятност убийството да е станало случайно - по непредпазливост, съобщи Стоянов.

На този етап не е назначена психиатрична експертиза на Даниела Филипова.

Прокурорът заяви, че са събрани достатъчно доказателства затова, че младата жена е извършила убийството. Резултатите от съдебно-медицинската експертиза показват, че детето е получило травма на главата, разкъсване на десния бъбрек и множество кръвонасядания по крайниците, извършени с тъп предмет.

Според свидетелски показания Даниела системно е нанасяла побой на сина си и след това го е оставяла, без да се интересува от състоянието му.

Магистратите смятат, че са налице достатъчно основания за взимане на най-тежката мярка за неотклонение. Налице била и реалната опасност Даниела да се укрие.

Тя е обвинена в тежко умишлено престъпление, за което законът предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.



Тагове:   смъртта,   Момичето,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sisko871
Категория: История
Прочетен: 1355352
Постинги: 701
Коментари: 704
Гласове: 694
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031