Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2011 16:33 - Шофьорът убиец от Симеоновград е на свобода
Автор: sisko871 Категория: Новини   
Прочетен: 10191 Коментари: 1 Гласове:
0



   Шофьорът убиец от Симеоновград е на свобода  На този етап към Данаил няма повдигнати обвинения, каза наблюдаващият прокурор Павел Жеков
Данаил Георгиев, който катастрофира и уби шестима младежи в Симеоновград, вече e изписан от Университетската болница в Пловдив.
Изписан е за домашно лечение, но най-вероятно ще бъде преместен в ареста.

Окръжната прокуратура в Хасково няма официална информация, къде се намира в момента 23-годишният Данаил Георгиев, съобщава Дарик (
dariknews.bg).

На този етап към Данаил няма повдигнати обвинения, каза наблюдаващият прокурор Павел Жеков.

Вероятно това ще се случи след приключването на назначените съдебномедицинска и автотехническа експертизи, които трябва да докажат как е станала катастрофата и дали има "виновно поведение от страна на младия шофьор".

По време на двуседмичния му престой в здравното заведение младежът отказваше да говори с журналисти. Пред стаята му имаше денонощна полицейска охрана, а и родителите му отбягваха медиите.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА Убиецът от Симеоновград излезе от кома image 15|image60054   28.04.2011

Веднага след страшната катастрофа Данаил беше настанен в Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Св. Георги" - в Клиниката по анестезиология, реанимация и интензивна терапия в състояние на кома.

Няколко дни по-късно, след като излезе от кома, той бе преместен в Клиниката по ортопедия и травматология, където беше опериран кракът му. Състоянието му вече е стабилно, той е контактен. Продължава да твърди, че няма спомен за случилото се, съобщили за Дарик радио от болницата.

Междувременно от прокуратурата се оплакаха от липса на комуникация с пловдивската болница, където Данаил беше настанен след катастрофата.

Още на 29 април обвинители са отправили официално писмено искане за предоставяне на информация от ръководството на лечебното заведение, но до момента няма отговор оттам.

Преди евентуално да бъде привлечен като обвиняем, Данаил трябва да бъде подложен на експертизи, които да докажат, че здравословното и психическото му състояние позволяват той да бъде изправен на подсъдимата скамейка. По закон всички назначени по делото експертизи трябва да бъдат приключени в срок от два месеца.

Делото е с голям обществен интерес, но прибързаното му гледане не е от полза на никого, отбелязаха от прокуратурата. И внесоха яснота около появилите се спекулации, че докато траят експертизите, Данаил може, ако прецени, да замине за чужбина.

Тъй като престъплението, за което той евентуално може да бъде привлечен като обвиняем, е "извършено по непредпазливост", а не умишлено, дори след повдигане на обвиненията Георгиев ще запази правото да пътува зад граница.  

Навръх Великден шестима младежи загинаха в Симеоновград, ударени от шофьор, загубил управлението на автомобила си. 23-годишният Данаил Георгиев от Симеоновград, карал "Опел Вектра" с висока скорост, загубил управление и се ударил в стълб, след което колата се преобърнала и ударила преминаващи пешеходци.

Катастрофата станала на ул. "Съединение" около 23.50 ч. Данаил Георгиев е шофирал след употреба на алкохол. Имал книжка само от няколко месеца - от 31 януари 2011 г.

Карал автомобила си с над 100 км/час, при разрешена скорост 50 км/час в градски условия. Огледът на местопроизшествието не установи спирачен път.

Загинаха млади хора на възраст между 17 и 19 години - Яница Бойчева, Георги Георгиев, Евгени Атанасов, Красимир Марков, Мелин Зеид, Трифон Трифонов. Други двама - Мария Луиза Неделчева и Милен Жеков - бяха ранени.
 



Гласувай:
0



1. atila - Добре дошли в Абсурдна Кочина Комунистан, и ДОВИЖДАНЕ сигурност и законност...
10.05.2011 16:52
И след това като нарека българия абсурдна кочина, и ми скачат насреща разни олигофрени, как аз съм можел и съм се осмелявал да наричам любимата им абсурдна коична българия кочина.

Ами ето го прекрасният пример бе другарки и другари. Ето го доказателство. Въпросният Данаил Георгиев е убил на място шест човека, и има право да пътува в чужбина.

Ами сега следва да се изнесе на почивка в съвседна държава, например като Р. Турция че е извън ЕС, и не могат да депортират запоздозряни, или в държави където няма спогодби за депортация на издирвани лица. Да отиде да си почине милият, и да не се върне никога за да не го съдят.

Защото този ахмак. Определено си заслужава доживотният затвор без право на помилаване.

Това в крайна сметка са шест човешки живота. И може да се класифицира че е масово убийство. Ама било по непредпазливост. И с това ще го онивиняват едва ли не.

Егати законите, егати извръщенията, егати абсурдната кочина българия. Добре дошли в Абсурдна Кочина Комунистан, и ДОВИЖДАНЕ сигурност и законност...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sisko871
Категория: История
Прочетен: 1357848
Постинги: 701
Коментари: 704
Гласове: 694
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930