Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2010 19:00 - НЕИЗКАЗАНО ОКОЛО И СЛЕД 10 НОЕМВРИ 1989
Автор: sisko871 Категория: Политика   
Прочетен: 726 Коментари: 0 Гласове:
0



 
НЕИЗКАЗАНО ОКОЛО И СЛЕД 10 НОЕМВРИ 1989
Автор : Петър ХРИСТОЗОВ   
 

image

Никому неизвестната Нора Ананиева, но лична приятелка на Андрей Карлович, стана спонсор на Гриша Ганчев, спортен клуб „ЛИТЕКС” и БСП   Нищо съществено не се е случвало в България без чужда намеса и помощ. Само услужливи към властите историци нарекоха 9 септември 1944 г.  всенародно въстание, даже революция. Всъщност първопричината е неудържимото настъпление на Червената армия, след разгрома на хитлеристите в Яш-Кишиневската операция. Но ако си го признаехме нямаше да ги има хилядите активни борци срещу фашизма и капитализма, назначени от Тодор Живков. Промените настъпват след смяна на режима или реформите в страната започват с най-важното: смяна на собствеността и укрепване на държавността. Всъщност 10 ноември 1989 започна от есента на 1983 година. Тодор Живков бе поканен в Москва да се оперира, а синът му Владимир се изплаши, че ще убият баща му. Така Владко се заплете в първия вътешнодържавен заговор, внушен му от вътрешнопартийната опозиция на Тато. Слава Богу не успяха! И Андрей Карлович се нагърби с връщането на частната собственост от „общонародна” тя трябваше да премине в ръцете на партийната буржоазия. Накрая се намеси Горбачов, който в Берлин каза на Живков, че е време да си ходи. 
Днес продължава да битува митът за някакви червени куфарчета. Истината е друга – Луканов разпръсна националния капитал в измислени от него търговски банкови клонове на БНБ и от тях всяко „наше” момче можеше да тегли, колкото си поиска милиона лева, без всякакво обезпечение. Така, никому неизвестната Нора Ананиева, но лична приятелка на Андрей Карлович, стана спонсор на Гриша Ганчев, спортен клуб „ЛИТЕКС” и БСП. А ученият, писател, демократ  Петко Симеонов с който работеше Светлана Шаренкова изпратиха Спас Русев да завърши средното си образование в Лондон, но с парите присвоени от  чуждестранните помощи, които са милиони и по-късно Спас Русев се развихря в Южна Корея, Гърция и САЩ, като специалист по телекомуникациите, за да натрупа от новата си професия милиони долари с които по-късно подпомага юпитата на Симеон Сакскобурготски и самия него. Къде е тука Държавна сигурност или може би това е Съюзът на Държавна сигурност? Както се подбиваха социалистите. Заговорът за убийството на Андрей Карлович Луканов води своето начало в Ловеч и Плевен, после Георги Найденов от „Тексим”, а накрая Мултигруп. Какъв ти Жан Виденов? 
И другият мит, този за ролята на ДС, за да се краде като за последно, трябваше да бъде разградена българската държава. Яде се и се пи без да се плаща. Голтаци като Стефан Софиянски, Иван Костов и Муравей Радев, сега са състоятелни бизнесмени. Борчето Илия Павлов и криминалистчето Емил Кюлев отведнъж се превърнаха в олигарси и банкери. Днес мутрите на България продължават да са легендарни герои, за тях се пишат книги, те пълнят първите страници на пресата – къде са и как се глезят в Швейцария, САЩ и Великобритания. Впрочем, първоначалото натрупване на големите пари навсякъде е свързано и с престъпления. Имах честта в САЩ да се запозная с Пиърпонд Морган, внук на пирата Морган. Той ми показа своя музей на световното изкуство в Ню Йорк, който е подарил на всички американци. Негов пръв приятел и опонент бе на срещата ни – Хенри Форд, който е спечелил богатството си с няколко падения и възходи. А тук, у нас несправедливо забогателите се изпозастрелват. Колко от успешните разузнавачи и контрашпиони на бившата ДС сега са босове? Повечето едва преживяват като преводачи и пазачи в охранителните фирми. Малцина се възползваха от т.нар. червени пари и това бяха тези, които и в службата си бяха само търговци. Третият кит от митовете за бившата ДС са досиетата. Да, изгодна и доходна стока за политиците! Защо никой не разследва Стефан Гамизов и Красьо Черничкия?
Бойко Борисов няма да успее само с полицията и пожарната на Цветан Цветанов.  Нужна му е действаща ДАНС. Неговата, а не тази на Сегей Дмитриевич! Да, време е БСП да стане малка лява партия, както го предрече Стратега Александър Лилов след 10 ноември 1989 г.


Тагове:   ноември,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sisko871
Категория: История
Прочетен: 1355349
Постинги: 701
Коментари: 704
Гласове: 694
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031