Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2010 22:56 - ТИЙНЕЙДЖЪРИТЕ И СЕКСЪT
Автор: sisko871 Категория: Тя и той   
Прочетен: 826 Коментари: 0 Гласове:
0



  ТИЙНЕЙДЖЪРИТЕ И СЕКСЪТ

imageИзследователи от Университета в Кънектикът проучили 950 тийнейджъри в 17 гимназии от 9 до 11 клас. Те открили, че тийнейджърите, които са правили секс, си мислят, че и приятелите им са сексуално активни, дори и това да не е така. „Има по-голям шанс да започнеш да правиш секс в 9 клас, ако си мислиш, че приятелите ти правят секс—независимо дали това е истина,„ казва Катарин Атууд, асистент професор в Университета в Кентъки.
Освен това тийнейджърите често преувеличават за сексуалния живот на приятелите си Само 33 процента от пуберите са споделили, че са правили секс в 9 клас, но 31 процента са казали, че всичките им приятели вече са правили. „Ако можем да им покажем, че всъщност много по-малко от техните връстници, отколкото те мислят, са имали полов контакт, това може да окаже голямо влияние върху поведението им.„
Сред момичетата възрастта на партньора е рисков фактор в началото на сексуалния им живот. „Колкото по-младо е момичето по време на първия си сексуален контакт, толкова по-вероятно е, че тя ще има по-възрастен сексуален партньор„ твърди професор от Университета във Вермонт. Неговото изследване открило, че от 4201 момичета в 8 до 12 клас, тези, които са загубили девствеността си във възрастта 11-12 години, са имали гаджета с 5-6 години по-големи от тях. За момичета, които са започнали полов живот в по-късния пубертет, разликата във възрастта с партньора била доста по-малка. Ранният старт бил асоцииран и с поведенчески проблеми. „Игнорирайки възрастта на партньора, колкото по-малко е било момичето първия път, толкова по-голям е рискът от злоупотреба с алкохол, както и бременност„. Добрата новина е, че здравните рискове, свързани със секса, могат да бъдат намалени чрез общуване със семейството. Чести дискусии за секс между родители и техните деца могат да предотвратят въвличането на юношата в рискови сексуални поведения.

Женените го правят повече от тийнийджърите!

Експерти твърдят, че данните, извлечени от това изследване, ще бъдат полезни не само за “разчупване” на възприети митове относно сексуалното поведение, но и за оформяне на политики , които ще спомогнат за подобряването на сексуалното здраве по света. Изследователите анализирали предишни статистически резултати, свързани със сексуалното поведение през последното десетилетие. Освен това те използвали статистики и от различните правителства в дадените страни. „Това наистина промени някои наши убеждения,„ сподели ръководителката на изследването, обяснявайки, че са очаквали резултатите да покажат “най-разхайтено” сексуално поведение в страни от Африка с най-голям процент на болести, предавани по полов път. Не се оказало така обаче, като повече паралелни връзки се срещали в развити страни, където пък болестите предавани по полов път са със сравнително нисък процент. Изследването също така е открило обратно на всички очаквания, че сексуалният живот не започва в по-ранна възраст, както се вярва. Почти навсякъде, мъжете и жените имат своя първи полов контакт през късния си пубертет (15-19 години), с по-ранна възраст за жените, отколкото за мъжете. Изследователите също така открили, че женените са хората, които правят най-много секс, и, че има тенденция към по-късен брак, дори и в развиващите се страни.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sisko871
Категория: История
Прочетен: 1355329
Постинги: 701
Коментари: 704
Гласове: 694
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031