Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2010 14:59 - G точката била мит
Автор: sisko871 Категория: Туризъм   
Прочетен: 1758 Коментари: 0 Гласове:
0



  G точката била мит

Доскоро жените бяха уверени и спокойни. Трябваше само да открият т.нар. G точка, за да достигнат съвършенство в сексуалната наслада. 

Преди ден обаче британски учени оповестиха най-злокобното антиженско откритие за последните няколко десетилетия, което направо срива еротичната революция при нежния пол - загадъчната ерогенна зона била просто мит. 

В мащабното изследване на лондонския Кингс колидж са участвали 1800 жени, съобщи Би Би Си. А резултатът е просто разбиващ - обективни доказателства за G точката просто не са открити. Опитите са представени в статия в "Списание по сексуална медицина", в която учените заключават, че ерогенната точка съществува по-скоро само във въображението на жените, усилено насърчавано от списания и терапевти.

Сексологът Бевърли Уипъл, която е един от горещите популяризатори на идеята за G точката, веднага атакува изследването, подчертавайки, че в него има много пропуски и недостатъци. Според нея лондонските учени не са взели под внимание опита на лесбийките и бисексуалните, както и въобще са елиминирали усещанията на нетрадиционните сексуални партньори, които прилагат и различна техника. 

Изследването на Кинг колидж е върху двойки еднояйчни и разнояйчни близнаци. Очаквало се, когато едната от сестрите заяви, че има G точка, близначката й, притежаваща същите гени, също да я има. Това обаче не се потвърдило. "Жените често заявяват, че съществуването на джи точката зависи от начина на хранене или спорта, но в действителност е невъзможно да се открият обективни нейни характеристики", казва проф.
Тим Спектор от екипа. За него идеята за джи точката е субективна. "Няма нищо лошо в търсенето й, но не се притеснявате, ако не я намерите. Тя не трябва да се превръща в единствения и незаменим фокус. Всеки е различен", твърди от своя страна Петра Бойнтън, сексуален психолог от лондонския Юнивърсити колидж. 

Сексоложката Андреа Бъри пък се безпокои от ефекта, който може да има последното изследване върху самочувствието на жените. Според нея много от тях, които твърдо са вярвали в съществуването на ерогенната точка, могат да се почувстват неадекватни при сегашните новини.

G точката е описана преди повече от 50 г. от германския гинеколог Ернст Графенберг. Наскоро италиански учени оповестиха, че можели да я локализират, използвайки ултразвуков скенер.


Тагове:   мит,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sisko871
Категория: История
Прочетен: 1360260
Постинги: 701
Коментари: 704
Гласове: 694
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930