Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2010 20:25 - Десетте най-невероятни истории за наследство
Автор: sisko871 Категория: Забавление   
Прочетен: 1292 Коментари: 0 Гласове:
0



  image Десетте най-невероятни истории за наследство

Не би ли било прекрасно един ден на вратата ви да се почука и да ви съобщят, че някоя ваша далечна леля се е споминала, но ви е оставила няколко милиона долара наследство?

Това, ще кажете, се случва само в сериалите. Всъщност, случва се и в реалния живот! Дори не е нужно покойникът-милионер да ви е роднина.

Ето няколко истории за бездомници, домашни прислужници, сервитьорки и други обикновени хора, които един се оказват милионери.

Това са десет от най-невероятните истории за наследство в света:

Португалски аристократ оставя наследството си на 70 напълно непознати, избрани от телефонния указател

image

Аристократът Луис Карлос де Норона Кабрал да Камара избрал случайно 70 души от телефонния указател на Лисабон и им завещал парите си. Завещанието било написано 13 години преди смъртта му, в офиса на нотариус, пред двама свидетели. Учудването на бенефициентите било огромно. Първо, в Португалия няма широкоразпространена практика да се пишат завещания и второ, аристокрацията в страната не е много богата. Много от щастливците в началото мислели, че някой им прави номер.

Бездомните братя, които наследиха над 100 млн. евро

image

Братята Золт и Геза Пелади живеели в нещо като пещера извън Будапеща. Прехранвали се като събирали и предавали вторични суровини. Сега, заедно със сестра си, която живее в САЩ, са богати, защото наследяват дял от семейно богатство на стойност общо 4 млрд. британски лири.

„Знаехме, че майка ни е била от богато семейство," казва 43-годишният Геза, "но тя беше труден човек и бе прекъснала всички връзки с тях. Тя ни е изоставила и ние не поддържахме връзка нито с нея, нито с баща ни."

Издирили ги с помощта на благотворителна организация, която помагала на бездомници, след като баба им по майчина линия починала. Тя живеела в Баден-Вуртенберг, Германия и според немското законодателство те автоматически наследяват част от богатството й.

Студент наследи почти 1 млрд. евро от чичо, с който не поддържал връзка

Сергей Судев от град Комрат в Молдова получил наследство от 950 милиона евро от чичо, с който не се е виждал от 10 години. Богаташът, който живеел в Германия, видял племенника си един път и той явно му направил добро впечатление, защото веднага го включил в завещанието си. Младежът учел журналистика и не разчитал на никакви семейни пари. Един ден на вратата му почукали представители на адвокатите на чичо му и му съобщили новината. От никому неизвестен студент, Судов се превърнал в един от най-богатите мъже в Молдова, където средната месечна заплата е 270 евро.

Най-богатата жена в Азия оставя милиарди на учител по фън шуй, който й обещал вечен живот

image

Нина Уанг умира от рак на 69-годишна възраст през 2007. Тя оставя парите си на учител по фън шуй, който й обещал, че в замяна ще получи вечен живот. Уанг променила завещанието си през 2006. Милиардерката имала друго завещание, написано 4 години по-рано, според което оставя парите на роднини и благотворителни организации. 48-годишният Чанг обаче успял да я убеди да го промени и да го направи единствен бенефициент. Самата Уанг нямала деца. Как е успял фън шуй учителят да я убеди да пише завещание, след като й е обещал вечен живот, не знаем.

Сервитьорка става наследница на свой клиент

image

През 1991 Кара Ууд е на 17 години и работи в ресторант в родния си град Чагрин Фолз, близо до Клийвланд. Тя била добър служител - мила и учтива с клиентите си. Един от посетителите - Бил Кръкстън, много я харесвал и винаги сядал на нейни маси. Той бил вдовец и нямал деца. Всеки ден ходел в ресторанта, не само за да се храни, а и за малко компания. Ууд се съгласила да му помага в къщата и да пазарува вместо него. Когато той починал на 82-годишна възраст, се оказало, че тя е единствен наследник в завещанието му. Кара получила половин милион долара.

Аржентинска прислужница наследи 40 млн. долара след 9 години съдебна битка

image

Ева Паоли, пенсионирана домашна помощница от Аржентина, получава наследство от 40 милиона долара след 9-годишна съдебна битка. Десет години по-рано Паоли чула слухове, според които, имало вероятност тя да е извънбрачна дъщеря на барон Руфино Отеро, който починал през 1983 и нямал деца със съпругата си. Майката на Ева отнесла тайната за това кой е баща й в гроба си. ДНК-тест обаче доказал, че жената, която цял живот е работила като прислужница, наистина е дъщеря на барона.

И ако това ви струва невероятно, следващата информация вече звучи наистина като на филм. Шест седмици след като Ева завела дело, искайки ексхумация на барона, неговите мощи мистериозно изчезнали от семейната гробница и били заменени от друг труп. След дълго разследване, се наложило ДНК-тестът да се проведе с проба от майката на починалия барон.

Тийнейджър наследява остров със заровено съкровище

17-годишният Джош е виждал дядо си само няколко пъти. Възрастният човек бил много консервативен и не одобрявал женитбата на дъщеря си за мъж от друга религия, но обичал внука си. Въпреки че не са виждали с години, Джош бил основната фигура в завещанието му. Когато старецът починал през 2007 г. момчето наследило имението му, малък остров и ферма. В завещанието имало и нещо странно, подробно били описани „антични бижута и скъпоценни камъни, намиращи се в термоса". Такива обаче не били намерени никъде из къщата. Тогава Сюзън си спомнила, че баща й наричал острова „Островът на съкровищата". В момента семейството копае из острова и търси съкровището.

Кучето-наследник на 12 млн. долара

image

Милиардерката, собственик на хотели Лиона Хелмзли завещала 12 млн. долара на кученцето си. Това е повече, отколкото са получили някои от членовете на семейството й, а някои от внуците й не се споменават в документа изобщо.

Грижата по кученцето е оставена в ръцете на брат й Розентал. Самият той получил 10 млн. долара.

Завещание за жената, която роди най-много деца

image

Чарлз Милър бил много успешен в правото и инвестициите, но бил най-известен с добрите си шеги, в които осмивал човешката алчност и лицемерие.

Неговата последна шега със света било завещанието му. Според него „От завещание нямам никаква нужда, защото нямам деца, нито близки и следователно от мен не се изисква да разпределям нищо. Това, което е оставям е доказателство, че през живота си съм събирал и държал повече неща, отколкото действително съм имал нужда."

Целият документ е пълен с ирония, но девета клауза била върхът на всичко. Според нея стойността на имението на Милър трябвало да се изчисли 10 години след смъртта му и парите да се дадат на жената, която през тези години е родила най-много деца.

Бездомникът, който избягал от полицията и не получил 6-те си милиона долара

67-годишният Томас Мартинез живеел на улицата в град Санта Круз ла Сиера, Боливия. Когато полицията го издирила и му съобщила, че наследява 6 млн. долара, той... избягал! Парите били от бившата съпруга на Мартинез, която пък ги наследила от роднини.

Полицията така и не могла да го намери. Вестниците през 2000 г. били пълни с истории за „милионерът-бездомник", но той не бил открит повече.



Тагове:   наследство,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sisko871
Категория: История
Прочетен: 1360122
Постинги: 701
Коментари: 704
Гласове: 694
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930