Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2010 11:49 - Сестрата и племеникът на Илия Павлов застреляни в САЩ
Автор: sisko871 Категория: Новини   
Прочетен: 488 Коментари: 0 Гласове:
1



  Сестрата и племеникът на Илия Павлов застреляни в САЩ   imageВиж галерия1 2 3 »

Сестрата на създателя на Мултигруп Илия Павлов - Славка Найденова, и 8-годишният й син  Пол бяха открити убити в САЩ, съобщиха американските медии.

Полицията на Принц Уилям Каунти, щата Вирджиния е започна разследване на двойното убийство. Телата на 41-годишната Славка Найденова и 8-годишния Пол Уилсън са открити в дома им в Дейл Сити малко след 11:00 вечерта.

Телата е намерил съпругът на Славка - Филип, който бил заедно със свой приятел.

Междувременно от полицията в САЩ съобщиха, че една жена е задържана по подозрение в убийството на Славка Найденова и 8-годишният й син. 47-годишната Наталия Уилсън е обвинена за двете убийства в деня, след като Найденова и синът й бяха открити мъртви.

Според полицията Наталия Уилсън е познавала жертвите и е задържана без право да бъде освободена под гаранция. Не е ясно дали Уилсън има роднинска връзка с 8-годишния син на Найденова.

Според непотвърдена информация Наталия, която е етническа рускиня, е втората съпруга на първия мъж на Славка Найденова - Лестър Уилсън. Възможно е убийството да е извършено от ревност.

Заместник-министърът на външните работи Марин Райков потвърди информацията, че в САЩ са убити сестрата на Илия Павлов Славка Найденова и 8-годишният й син Пол Уилсън. Пред агенция „Фокус" Райков обясни, че информацията за убийството е от посолството, което е било осведомено за инцидента от „наш сънародник, който е използван от американските власти при процедурите по установяване на фактите, тъй като той е бил преводач".

В София бащата на убитата Павел Найденов съобщи пред БГНЕС, че тази нощ е бил информиран за появилата се информация в медиите за трагичния инцидент.

Пред Нова телевизия Павел Найденов каза, че все още няма потвърждение за случилото се, освен това, което е прочел в медиите. Никой не отговарял на телефоните, които той има в САЩ. Г-н Найденов е говорил с дъщеря си за последен път преди 3-4 дни.

В интервю пред Frognews по-късно Павел Найденов потвърди трагичната новина. Той е успял да се свърже със съпруга на Славка Филип, от когото научил повече подробности за инцидента.

Самият Илия Павлов, който бе най-богатият българин с имущество за 1,5 млрд. долара,  бе убит от снайперист на 7 март 2003 г. пред входа на централата на „Ем Джи корпорация" в София.  Павлов бе убит в сърцето с един куршум когато бе на 43 години.

„Случаят все още се разглежда, но изглежда планирано убийство", съобщава Пол Ебърт от местната прокуратура в САЩ. Съпругът на Найденова, който е открил телата изглежда извън подозрение. 

Според полицията няма признаци за влизане с взлом в дома, закупен от Славка Найденова през 2000-та година. Според американските медии тя е собственик на жилището, но не е ясно дали това е бил постоянният й адрес.

Според съседи на убитите са се чули изстрели в къщата на Найденови. Съседите  разказват, че рядко са виждали жената и детето да излизат, но определят пастрока на малкия Пол, като приятен човек. Той работел в строителството и се хващал на каквато му попадне работа.

Найденова притежавала няколко недвижими имота и плащала ипотеките им, като ги отдавала под наем на имигранти, твърди Inside NOVA. Синът Пол Уилсън е учил във втори клас в традиционното училище "Mary G. Porter" в Уудбридж.

Виж видео от мястото на инцидента, в което говори Кирил Стойков, познат на семейството. Той обяснява, че е закарал съпруга на убитата Славка - Филип, до дома им.

През фаталния ден Филип е бил на работа. Чул се със съпругата си няколко пъти през деня. Имали уговорка тя да го чака към 10 часа вечерта със семейната кола до спирката на метрото, която била отдалечена от къщата, където живеели, уточнява Frognews.bg. Като видял, че Славка я няма, Филип се обадил на Кирил Стойков, който дошъл и го взел с колата си. Когато стигнали до домът на семейството, влезли и видяли ужасната сцена.

Филип си спомнил, че Славка през деня му казала, че някаква непозната жена, бременна, се навъртала около къщата. По едно време помолила Славка да я пусне вътре, за да ползва тоалетна. Филип я предупредил да не отваря на никой.

Славка се омъжи за Филип преди две години в София. Тя не е участвала активно в бизнеса на брат си Илия в Мултигруп. По професия е инженер по озеленяване и околна среда



Тагове:   САЩ,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sisko871
Категория: История
Прочетен: 1360635
Постинги: 701
Коментари: 704
Гласове: 694
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930