Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2010 08:00 - “Наглите 3”: Четири ченгета с подаръци от бандити автор: Труд, прочитания: 1944, коментари: 1 Виж галерия 1 2 » Нови четири ченгета са на мушката на МВР в акция
Автор: sisko871 Категория: Новини   
Прочетен: 1918 Коментари: 0 Гласове:
1



  “Наглите 3”: Четири ченгета с подаръци от бандити   imageВиж галерия1 2 »

Нови четири ченгета са на мушката на МВР в акция "Наглите 3". Във вторник бе заловен служителят на "Криминална полиция" Йордан Костов, който отговарял за затвора на лек режим в Казичене. 

"От днес (вчера - б. а.) са започнати дисциплинарни производства срещу четирима служители на МВР от средното ръководно ниво", заяви вътрешният министър Цветан Цветанов след среща с главния прокурор Борис Велчев. 

Според вицепремиера имало данни, че четирите ченгета от "Криминална полиция" са контактували с част от бандата за отвличания. Най-вероятно и те са съдействали за облекчен режим в затвора, от който са се възползвали Наглите.

"В момента, в който имаме достатъчно данни за съпричастност към тази организация, ще пристъпим и към арести",каза още вътрешният министър. Според запознати четиримата получили катоподаръци мобилни телефони, а сметките от разговорите им ги поемали други хора.Срещу "услугата" квартетът подавал информация към бандити.

"Срещу задържания служител от "Криминална полиция" ще бъде повдигнато обвинение за търговия с влияние. В момента се събират доказателства за съпричастност за подпомагане на хора от групата на Наглите, заяви зам. градският прокурор на София Роман Василев.

"Данчо си вършеше нормално работата, близо 10 години вече. Никога не е имал лоши прояви. Всички полицаи, които охраняват затворите, са принудени да общуват отблизо със затворниците. Това го налага тяхната работа. По тази логика трябва да арестуват всички полицаи", защитиха Костов негови колеги. Шефовете на задържания отказаха коментар.

Според запознати с разследването в основата на залавянето на лошото ченге било изпратени писмени показания до прокуратурата от единия от "наглите" бандити - Прокопи Прокопиев-Поли Културиста. Той посочвал, че срещу 5000 лв. месечно полицаят давал отпуски за по седмица-две на него и други затворници от ТПО "Казичене". Оказало се, че някои от датите на отпуските на хора от групата съвпадат с периоди, през които са били отвличани жертви на бандата.

В затвора Йордан Костов се запознал с Културиста и с друг от тарторите на бандата - Ивайло Ефтимов-Йожи. Дори уредил на Прокопи по-лек режим. Има информация, че същата услуга е направил и на друг от групата - Павел Павлов-Павката. Разследването показа, че докато е в отпуск от килията, той е охранявал Ангел Бончев в къща на ужасите в "Бистрица" и е ремонтирал собствения си дом, който бил наблизо.

И Боби Фасула се измъкнал от гангстерите

Столичният автокрадец Борислав Динев-Боби Фасула е вторият успял да се изплъзне от "наглите" бандити.

Преди близо година и половина трима от гагстерите - Ивайло Ефтимов-Йожи, Прокопи Прокопиев-Поли Културиста и Любомир Симеонов-Любо Гребеца, го причакали до известен фитнес салон в квартал "Стрелбище" и пробвали да го натъпчат в паркиран наблизо джип със запален двигател.

Добил опит в десетки улични разпри, Фасула обаче успял да отблъсне нападателите си. И след това избягал в близка пресечка със скоростта на спринтьор. Видеокамерите на фитнеса запечатали схватката и сега са приложени в материалите по разследването.

Според магистратите Йожи и компания са искали да пленят Фасула заради неуредени финансови отношения покрай отмъкнати от него луксозни автомобили. "Повечето от Наглите също като Динев са крали коли. Най-вероятно причината да му посегнат е била, защото не им се отчитал за отмъкнатите от него коли", казаха запознати със случая.

Години преди да попадне в полезрението на Наглите, Динев оцеля като по чудо след стрелба. На 24 февруари 2002 г. неизвестен засега килър откри огън по "Пежо", в което се возел Фасула. Крими героят залегнал и успял да предпази главата си, но бил пронизан в хълбока. Куршумът се отклонил към белия дроб и заседнал в корема. След намесата на лекарите взетият на мушка бил спасен.

Така към дванайсетте похищения на сметката на Наглите ще се прибавят и неуспешните опити за отвличане на Борислав Динев и собственика на автокъща "Капитолия" Салех Асил-Сали. В началото на февруари м. г. бизнесменът бе атакуван от гангстерите на бул. "Симеоновско шосе". Но благодарение на здравите си нерви и силни мускули ги отблъсна.



Тагове:   нови,   акция,   труд,   автор,   ЧЕТИРИ,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sisko871
Категория: История
Прочетен: 1360550
Постинги: 701
Коментари: 704
Гласове: 694
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930