Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2010 12:13 - 10 Неверни твърдения за красотата
Автор: sisko871 Категория: Тя и той   
Прочетен: 557 Коментари: 0 Гласове:
1



 Топ 10 Неверни твърдения за красотата

 

Има толкова много информация и съвети относно красотата, но човек не може да вярва на всичко, което е прочел или чул.Особено що се отнася до разкрасяването има милиони "Правете" или "Не правете", които не са задължително 100%-ва истина. Затова реших да развенчая 10 от най-популярните съвети за красота.
Мит *1 Редовното търкане на лимон по зъбите ги прави перлено бели. image Това действително работи, но си има своята цена... Докато лимонът Ви помага да направите усмивката си по-бяла, дефакто няма толкова голям ефект върху самите зъби, колкото върху разграждането на емайла им. Лимонената киселина, която се съдържа в този плод е доста силна и поврежда повърхностния слой на зъбите. Затова запазете лимоните за лимонада и дайте малко парички за новите избелващи продукти, които могат да се приложат и у дома.

Мит *2 Изкуствените нокти ще разрушат вашите истински нокти image Не е вярно! Разрушаването на нокътната плочка, след употребата на изкуствени нокти не идва от самите нокти или прилежащото към тях лепило, а от неправилното им отстраняване. Така че, ако премахвате правилно изкуствените удължители и лепилото, останало по повърхността на нокъта, няма да има абсолютно никакво увреждане върху вашите естествени нокти.
Мит* 3 Лазерното обезкосмяване не е ефективно срещу светли косъмчета image Кой го измисли пък това?! Така или иначе, това не е вярно. Въпреки, че лазерната епилация е по-ефективна срещу тъмни косми, с по-светлите се справя също добре. Ако имате светли косму, ще видите тяхното 70-80%-во отстраняване. Така, че просто трябва да отидете още един път и всичко ще е наред.
Друг е въпроса, че масово в България не се използват качествени машини за целта...
Мит *4 Трябва да си режете косата редовно, за да може тя да расте по-бързо! image Отново грешка! Косата Ви ще расте със същата скорост, със или без подстрижка. Но редовното отстраняване на връхчетата ще подпомогне за цялостното здраве на косата, за по-добрата й текстура и естествено ще ви отърве от досадните раздвоеним изтънели крайчета.
Мит *4 Жените и момичетата с малък бюст не могат да изпълнят сутиени без подплънки image Още един глупав мит, съчинен от хора, които харесват по-надарени дами. Има толкова много различни модели бельо, изработени за всяка фигура, за всеки бюст, включително и за жени с малки гърди. Така че следващия път, когато искате да затворите устата на подобен празнословко, просто изберете подходящ, повдигащ гърдите сутиен, красиво орнаментиран и декориран и му покажете кой не може да запълва сутиена! ;)
Мит *6 Ситните обриви са вследствие на мазна кожа image Ситните обриви, тип "дребно акне" винаги се асоциират с мазна кожа, макар че не винаги това е причината. В повечето случи въпросните обриви се получават, защото кожата е прекалено чувствителна и защото се третира неправилно и с неподходящите продукти. Затова, ако имате мазна кожа и сте опитали всичко, пробвайте козметика за чувствителна кожа и ще видите промяната.
Мит *7 Натуралните природни продукти не са толкова ефикасни image
Който и когато е измислил и казал това е бил в наистина сериозна грешка, защото на практика натуралните продукти са най-доброто, което може да получите. Те са "приятелски настроени" към кожата, така че няма да запушат порите Ви,а това ще Ви предпази от всякакви натрупвания на вредни замърсявания в тях.Плюс това винаги е по-добре да се приложи натурален природен продукт върху живо същество, отколкото различни химикали. Все пак не сме от желязо, нали така!?

Мит *8 Не ми отива този цвят! image
Ако има едно нещо, което често се чува между жени, то е "Не мога да нося дрехи в този цвят, защото не ми отива изобщо!", което е абсолютно нелепо. Единственото нещо, върху което трябва да се обърне е нюанса на цвета и неговата наситеност. Така че, ако горещото, наситено червено не си хармонира с тена Ви, един тон по-тъмно или по-светло може да Ви направи неотразима.

Мит *9 Хлорираната вода прави косата ми зеленикава! image
Ами, не е вярно.Мед, а не хлор биха придали на косата Ви зеленикав оттенък. Ако един басейн не се поддържа редовно и старателно, то може да има остатъци мед, което на свой ред би могло да ви боядиса косата в този цвят. Това важи по-скоро за блондинки, защото пигментът на косата им е по-светъл, но всичко, което трябва да направите е да преминете към шампоан с ниско PH, който ще предотврати неприятното оцветяване.

Мит *10 Кръстосването на краката причинява разширени вени image
Изключително невярно, както доказаха учени-медици. Повечето хора, страдащи от разширени вени ги имат, защото майка им или баба им са имали такъв проблем. Всичко е в гените! 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sisko871
Категория: История
Прочетен: 1360709
Постинги: 701
Коментари: 704
Гласове: 694
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930