Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2010 09:32 - "Яйцето или кокошката?"
Автор: sisko871 Категория: Забавление   
Прочетен: 1860 Коментари: 0 Гласове:
1



  Има алтернативни отговори на въпроса : "Яйцето или кокошката?"  

Стотици години въпросът "Кое е първо - яйцето или кокошката?" е мъчил хората с прекалено много свободно време. В крайна сметка верен отговор няма. Може и да има, но различните схващания са ни дали различни отговори по темата. За наша радост екип от млади философи от СУ са събрали всичкo накуп, след което са направили нужните изводи с помощта на Прасчо от Мечо пух.

Според Дарвинистите (голяма група учени, произлезли от маймуни), болна от рядка болест родственица на кокошката е снесла кокоше яйце. Самата птица вероятно е била малък пеликан със зъби, хранещ се предимно с хипопотамски яйца. 

 Юдаизмът предлага много по интересен отговор. Тяхната теория е, че яйцата падали от небето. Всяко яйце било гонено от свещенната му земя. Тогава се появило първото еврейско яйце, в което жълтъка разделил бушуващия белтък на две и преминал безопасно до тъпия край на яйцето от което се излюпило пиленце с голям нос и диамантена човка.

 Повечето християни са на мнение, че петелът е бил първи. От едно от ребрата му господ създал кокошка, която да снася всеки ден. Понеже кокошката не ядяла ябълки, сега си живее в рая, наречен птицеферма. Поне първия месец...

 

 Мюсюлманите вярват, че всъщност яйца не съществуват. Всяко яйце е кокошка, която се е забулила, за да не я гледат други петели, освен нейния. Когато усети миризмата му, кокошката изскача от яйцето предрешена в жълто, цветът на семейната хармония и противозачатъчните.

 Сциентолозите са на мнение, че яйцето е било първо. Яйцата са мобилните телефони на извънземните, изпратили ни на земята. Кокошките са усъвършенствани яйца, които дават по-добър обхват и могат да летят подскачайки на височина метър и педесе. Самите извънземни са големи, колкото кокошки и се крият в някой от тях, както ние влизаме в машина за бързи снимки.

 Заключението на философите било, че най-важното е да се изходи от патоса, преекспониращ чувствата и стремежите на всички пернати. Първо е било синигерчето, после рекичката. Материята възтържествува в цветове и звуци, прехласнати от аромати. Така първо се появило едното после другото. Но след като Евкалипт не могъл да запише имената им веднага, ги забравил. Когато видял първата мастилница, той нарисувал яйце с помощта на кокоше перо. Така че, най-вероятно кокошката е безкрайна, а яйцето описва нейната елипса.

 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sisko871
Категория: История
Прочетен: 1360371
Постинги: 701
Коментари: 704
Гласове: 694
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930