Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2010 21:22 - Когато не може да забрави бившата
Автор: sisko871 Категория: Тя и той   
Прочетен: 2133 Коментари: 0 Гласове:
0



 
Когато не може да забрави бившата  

 
imageКакво да правим, когато той открито или тайно продължава да обича бившата си приятелка?

Той не се притеснява да говори за това, колко съвършена е бившата му приятелка. Позволява си да разказва случки от ежедневието им и да ги дава за пример, да влага в думите си романтика и дори лесно доловима тъга.

В още по-лошия случай, той изпитва необходимост да се чува с нея по 3 пъти на ден, да й пише смс-и и да й купува подаръци за Коледа, рожден ден и дори за Свети Валентин.

А представи си да продължава да я ревнува! Да я следи тайно, да чака пред блока й вечер, за да разбере кога и с кого се прибира. Или да посещава заведенията, в които всички знаят, че тя ходи. Или пък, съвсем случайно да минава покрай училището или работата й, точно когато тя си тръгва!

Разбира се има и по-сдържани емоционално мъже, които тайно продължават да жадуват за бившата си приятелка, но да не го показват (и по-добре). Но в погледа, в усмивката и дори в походката му се долавя тъга по миналото.

Какъвто и да е случаят, такова поведение събужда ревността ни и ни кара да се чувстваме недостойни. Това ни прави неуверени и слаби. И със сигурност, да усещаме липсата на споделена любов.

Ето и няколко идеи за справяне със ситуацията:

1. Ако това наистина е несподелена любов, то по-добре е да не се измъчваш. Все пак има толкова много мъже, които не съжаляват за постъпките си и с достойнство поемат отговорност за действията си. Помисли си дали наистина си заслужава да обичаш мъж, който продължава да живее с миналото, а не се е справил с проблемите си когато е трябвало. Все пак ти сама избираш кого да удостоиш с чувствата си!

2. Понякога, когато последната връзка е била дълга, и те са се разделили като приятели, то и на двамата ще им е нужно време за да я прекъснат. Ако си сигурна, че този мъж те обича, и разбира се си заслужава да обичаш и ти, то направи първата крачка и му помогни да преодолее кризата. Той има нужда от това и го иска, просто не може да се прави сам. Изживейте мига и се наслаждавайте на любовта си заедно!

3. И така, решила си на всяка цена да действаш. Способна си да дадеш всичко от себе си, за да спре да обожествява друга жена. То тогава ти е нужна стратегия, основаваща се на ултиматума „Или тя, или аз!” Изхвърляш всичките й вещи на боклука, включително подаръци, които тя му е правила. Изтриваш номера й от телефана му и заличаваш съществуването й в неговото съзнание. Това със сигурност е много рискована стратегия, защото проблемите трудно се решават с агресия, но може и да подейства.

Успех! Какъвто и план за действие да предприемаш, винаги имай едно на ум – тук става дума за чувства. А ако наистина го обичаш, може би малко търпение и разбиране ще са ти от полза.



Тагове:   може,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sisko871
Категория: История
Прочетен: 1360363
Постинги: 701
Коментари: 704
Гласове: 694
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930